Quines són les principals funcions del community manager?

cupa-redes-sociales

Es parla molt dels community managers, però, ¿Quines són realment les seves funcions?

Les tasques poden variar molt, però aquí parlem de 5 de les principals funcions dels community manager.

1. Crear i gestionar perfils a les xarxes socials.
Un administrador de la comunitat s’encarrega de crear i gestionar perfils en nom de l’empresa per la qual treballa.

2. Sentir què diu la gent sobre la marca.
Un bon community manager ha de conèixer el què diuen de la marca a les xarxes socials, conèixer quins interessos té la gent, i quines altres marques són les principals rivals. El community manager és la connexió entre empresa i possibles clients.

3. Fer créixer la comunitat
Ha de fer créixer les comunitats interactuant cada dia amb els seus membres a la totalitat de les plataformes on line (xarxes socials, blogs i fòrums), i en les plataformes offline (esdeveniments, conferències i trobades). Al mateix temps, el seu treball és incrementar la quantitat i la qualitat de la comunitat d’usuaris de la marca a les xarxes socials, la qualitat és sempre més important que la quantitat.

4. Gestionar el contingut de forma eficaç
El gestor de comunitat promociona el contingut generat per l’empresa, connecta amb el públic de la companyia i fa que aquesta guanyi nous clients. Per aconseguir-ho, la seva arma principal serà el diàleg, no els monòlegs.

5. Sumar-se a la conversa
L’administrador de la comunitat és la veu de la marca o empresa a les xarxes socials, és molt important que sàpiga gestionar les converses, les queixes, que connecti amb la gent, i que no sembli un simple contestatari sinó que realment mostri la seva personalitat pròpia i ganes d’ajudar als clients amb els seus dubtes o queixes.

 

Ja ens segueixes a Facebook?

Bon any a tothom! Des de Dinamitza't comencem el 2017 amb molta il·lusió i ganes de treballar per tal de millorar dia rere dia. El teu negoci ja existeix a Internet? Contacta'ns i dona-li l'impuls que necessita. ... Veure mésVeure menys

Veure a Facebook